Mijn beroepsaansprakelijkheid

Ook de zogenaamde intellectuele beroepen zijn niet geheel zonder risico: een verkeerd advies of foute berekening kan de klant heel wat schade berokkenen. Artsen en andere medische zorgverleners, ICT-bedrijven, architecten, ingenieurs, advocaten, accountants of bouwpromotoren zijn allemaal gebaat bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.  

 

Zo’n beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een maatcontract. Wij overlopen samen met jou de mogelijke risico’s van jouw beroep en gaan op basis daarvan op de Belgische verzekeringsmarkt op zoek naar de gepaste beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

 

Bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheid?

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (of BA-uitbating) dekt schade aan personen of zaken, veroorzaakt door jezelf of je werknemers. Stel dat je werknemer bij een klant thuis zijn ladder op de auto van de klant laat vallen, dan draai je als ondernemer op voor de schade aan die auto. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je hiervoor verzekerd.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade door intellectuele fouten van jezelf of je werknemers tijdens de uitoefening van het beroep. Stel dat je als consultant verkeerd advies geeft aan een onderneming waardoor die financiële schade lijdt. Gevolg: een schadeclaim aan je been. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je hiervoor verzekerd.

Wees heel zeker

Bel, mail of bezoek François-Steenbeke voor meer info of een persoonlijke offerte

 

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics