Extralegale voordelen voor mijn medewerkers

Sparen voor een aanvullend pensioen voor je werknemers? Dat doe je met de groepsverzekering, één van de populairste extralegale voordelen voor werknemers. 

6 op de 10 Belgische werkgevers kiest voor deze formule van aanvullend pensioensparen, die fiscaal interessant is voor zowel werknemer als werkgever.

Wat is een groepsverzekering?

Een groepsverzekering is een verzekeringscontract dat de werkgever afsluit voor (al dan niet een deel van) zijn personeel en dat verschillende waarborgen kan bevatten:

  • pensioenopbouw
  • overlijden
  • arbeidsongeschiktheid
  • premievrijstelling

De voorwaarden van de groepsverzekering liggen vast in een pensioenreglement, dat elke aangesloten werknemer kan opvragen bij zijn werkgever.

Hoe werkt een groepsverzekering?

Als werkgever stort je periodiek een spaarbedrag (de premie) voor elk van je aangesloten werknemers in de groepsverzekering. Zo vul je voor je personeel een spaarkoffertje en de spaarpremies leveren nog intrest op ook.

Hoe weten mijn werknemers wat er al gespaard is?

Sinds 6 december 2016 staat alle informatie over de groepsverzekering van je werknemers op www.mypension.be. Al hun loopbaangegevens vinden ze daar op hun 'individuele rekening', die een overzicht geeft van het wettelijk en aanvullend pensioen.

Meer info over de groepsverzekering in dit filmpje.

 

Wees heel zeker

Bel, mail of bezoek François-Steenbeke voor meer info of een persoonlijke offerte

 

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics