Mijn fleet omnium verzekerd

De omniumverzekering is niet verplicht, maar wel zéér welkom in sommige gevallen. Ze vergoedt namelijk de schade aan je bedrijfswagen, ook als de bestuurder bij een ongeval in fout is. 

Zelfs bij brand, diefstal, glasbreuk en natuurkrachten verlicht de omniumverzekering je zorgen. Ze biedt een aantal bijkomende waarborgen in vergelijking met de autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstandverzekering.

Kleine of grote omnium?

Er zijn twee types van omniumverzekering: de kleine en de grote. Hieronder een overzicht van wat beide types dekken.

Kleine omniumverzekering

•Brand
Brandschade als gevolg van brand ontstaan in de motor of leidingen maar ook in je garage of woning. Ook bij schade door vuur, bliksem, ontploffing, zelfontbranding, kortsluiting en blussen treedt de kleine omniumverzekering in werking.

•Diefstal
Materiële schade door diefstal of poging tot diefstal van je voertuig, dus ook ingeslagen ruiten of geforceerde portieren.

•Glasbreuk
Glasbreuk is vaak het gevolg van steenslag, maar ook van inbraak of poging tot inbraak in je auto.

•Natuurkrachten
Klassiekers zijn stormschade, hagelstenen of vallende voorwerpen zoals een elektriciteitspaal, bomen, bakstenen, dakpannen,... Ook schade door overstroming, blikseminslag en aanrijding met wild is gedekt door de kleine omniumverzekering.

Grote omniumverzekering

De waarborg ‘eigen schade’ van de volledige omniumverzekering dekt werkelijk àlle schade aan je bedrijfswagen. Dus ook als je in fout bent of het slachtoffer bent van vandalisme vluchtmisdrijf of carjacking. Ja, zelfs als je tegen je eigen bedrijfsgebouw aanrijdt.

Als je bij een ongeval in recht bent, maar er discussie ontstaat of de tegenpartij een buitenlander of helemaal niet verzekerd is, dan hoef je met de volledige omniumverzekering niet lang te wachten op je vergoeding - waar dat bij een ‘gewone’ autoverzekering wel soms het geval is.

Veilige fleet?

Werknemers met bedrijfswagens in het verkeer? Dat vraagt om een baanvaste verzekering. Laat je fleet verzekeren door François-Steenbeke.

Contacteer ons
communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics