Pensioensparen & langetermijnsparen

Dat het wettelijk pensioen niet volstaat om na je loopbaan allerlei plannen en dromen te verwezenlijken, is een understatement.

Dus kan je best tijdens je loopbaan al zélf beginnen sparen voor je pensioen. Je hebt twee opties: pensioensparen en langetermijnsparen.

Pensioensparen & langetermijnsparen  worden sterk aangemoedigd door de overheid via fiscale voordelen

Pensioensparen

Met deze formule spaar je jaarlijks een maximumbedrag van 940 euro, dat je mag invullen op je belastingaangifte. Zo krijg je een belastingvermindering van 30%, ofwel 282 euro als je het maximumbedrag weet bijeen te sparen. Bovendien zal ook je gemeentebelasting een pak lager zijn.

Langetermijnsparen

Ook langetermijnsparen levert een mooi belastingvoordeel op en bovendien kan je deze spaarformule gewoon combineren met pensioensparen, wat dan weer een extra belastingvoordeel oplevert.

  • Heb je je woningkrediet afbetaald? Dan komt er ruimte vrij om te sparen mét belastingvoordeel.
  • Ook tijdens je pensioen kan je nog jarenlang genieten van deze belastingvermindering. Er is maar één voorwaarde: dat je belastingen betaalt tijdens je pensioen.

Langetermijnsparen levert dus een fiks jaarlijks belastingvoordeel op: afhankelijk van je inkomsten recupereer je tot 30% van het gespaarde bedrag. Mooi meegenomen, niet?

Een mooie oude dag?

Het wettelijk pensioen volstaat niet voor een comfortabele oude dag. François-Steenbeke zoekt de ideale formule om bij te sparen voor je pensioen.

Contacteer ons
communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics